Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Μεγάλη μέρα για το Ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο


Δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε πολλά για την "Ένωση Γυναικείων Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ελλάδος" μέχρι το καταστατικό να δοθεί στη δημοσιότητα. Είχαμε όμως το προνόμιο να είμαστε στην αίθουσα καθ' όλη τη διάρκεια της συνέλευσης και ο σκοπός είναι ιερός, θα μπορούσαμε να πούμε.

Η Ε.ΓΥ.Π.Σ.Ε. έχει ως σκοπό (ανάμεσα σε άλλα) την εν γένει προαγωγή του αθλήματος του γυναικείου ποδοσφαίρου σε όλες τις μορφές του,  την ενίσχυση του αθλήματος στα πλαίσια του "ευ αγωνίζεσθαι", την προάσπιση και την ενίσχυση των συμφερόντων όλων των ασχολούμενων με το άθλημα του γυναικείου ποδοσφαίρου και άλλα τα οποία θα τα αποκαλύψουμε όταν δοθεί επίσημα το καταστατικό. Το σημαντικό είναι ότι σε όλα τα άρθρα επισημαίνει ότι οι ενέργειες αφορούν όλη την ελληνική επικράτεια, κάνοντας απολύτως σαφές ότι είναι μία Πανελλαδική Ένωση!

Το σήμα θα είναι Ελληνικό, Ποδοσφαιρικό και Γυναικείο!

Μιλήσαμε μετά τη συνάντηση με τον Γιάννη Παυλόπουλο (Καλλιθέα) που έχει υπηρετήσει και το γυναικείο ποδόσφαιρο: " Αν οι ομάδες είναι και παραμείνουν ενωμένες θα αλλάξουν πράγματα, αν δεν είναι, θα παραμείνουμε στα ίδια στη μιζέρια μας. Είναι μοναδική ευκαιρία τώρα να πάμε όλοι μαζί, σαν μια γροθιά και να διεκδικήσουμε. Η ΕΠΟ μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά αλλά δεν είναι στις προτεραιότητές της το γυναικείο ποδόσφαιρο. Έστω να διαφημίσει το προϊόν που έχει, να το διαφημίσει, γιατί το γυναικείο ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να "περπατήσει", δεν το έχει διαφημίσει, κανείς δεν το ξέρει. 
Είναι δύσκολο να μείνουμε ενωμένοι γιατί μία ομάδα (σήμερα, είδατε ότι κάποιες ομάδες έλειπαν) που βρίσκει κάποια χρήματα δεν σκέφτεται με προοπτική, σκέφτεται να πάρει το πρωτάθλημα, ρίχνει όσα χρήματα έχει παίρνει το πρωτάθλημα και μετά μένει στον άσσο. Δεν είναι θέμα να πάρουμε το πρωτάθλημα, το θέμα είναι να φτιάξουμε το γυναικείο πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Από τα μικρά μέχρι τα μεγάλα. Τα μεγάλα τελειώνουν τώρα. Πρέπει να ξεκινήσουμε από τα μικρά. Πόσα σχολεία ξέρουν ότι υπάρχει γυναικείο ποδόσφαιρο, νομίζετε; Εγώ ήμουν δάσκαλος, σας διαβεβαιώ ότι πολλά κορίτσια δεν ξέρουν ότι υπάρχει γυναικείο ποδόσφαιρο. Δεν το βλέπουν πουθενά. Και τα κανάλια που δείχνουν ξένο γυναικείο πρωτάθλημα πολύ λίγοι το βλέπουν.  Όταν οι ομάδες είναι δεμένες και φτάσουμε στην ΕΠΟ θα προχωρήσουμε."

Ο Δημήτρης Κλόντζας, ο άνθρωπος του γυναικείου Ολυμπιακού Βόλου και οικοδεσπότης της συνέλευσης: "Εμάς ήταν χαρά μας να φιλοξενήσουμε αυτή τη συνάντηση. Θα έπρεπε να έχουμε κάνει αυτή την κίνηση νωρίτερα. Τόσα χρόνια πηγαίνουν χαμένα γιατί πάρα πολλοί παράγοντες του γυναικείου λέγαμε πράγματα που έπρεπε να κάνουμε και δεν τα κάναμε. Φτάναμε στο διά ταύτα και δεν προχωρούσαμε. Πιστεύω ότι τώρα κάνουμε μία καινούρια αρχή με αυτή τη συνάντηση που είχαν όλα τα σωματεία και συμφωνήσαμε να κάνουμε την ένωσή μας. Είναι μία σημαντική μέρα σήμερα για το γυναικείο ποδόσφαιρο που ξεκινάει η Ένωση γυναικείου ποδοσφαίρου Ελλάδας ."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...